Compania

Misiuni si obiective

Crearea de bogatie si valoare, care sunt in crestere si de lunga durata reinterpretand trecutul pentru a da noi forme si substanta viitorului cu respectarea deplina a durabilitatii.

Modernizarea si valorizarea patrimoniului imobiliar istoric existent pentru a-l adapta si a-l face sa raspunda permanent la standardele internationale.

Dezvoltarea si implementarea de noi proiecte si investitii la standarde functionale si estetice de inalta calitate pentru a imbunatati si diversifica portofoliul imobiliar.

Scopul este acela de a crea valoare economica pentru actionarii sai constientizand propriul rol social si propriile responsabilitati.

Corporate governance

Colectivul:

– Adunarea actionarilor
SC MOL INVEST SA Bucuresti
Alti actionari

– Consiliul de administratie
Presedinte
Sergio Mollo
Administratori
Simona Mollo
Giuseppe Alessandro Mollo

– Auditorul Financiar
BDO AUDIT S.R.L.
ORC: J40/22485/1994
CUI: 6546223

Vezi actionariat aici.

Contact

Mecanica Fina

Str. Popa Lazar, nr. 5-25, sector 2

Bucuresti, Romania

Tel: +40 21 252 00 85

Fax: +40 21 252 76 09

E-mail: office@mecanicafina.ro


Istoria companiei

2009

Societatea decide inchiderea productiei industriale

Societatea decide inchiderea productiei industriale avand in vedere locatia centrala a imobilelor si devine Property Company.

2006

Compania intra in sectorul agricol

Compania intra in sectorul agricol prin constituirea SC ITAGRA SA.

2000

Mecanica Fina este vanduta de catre

Mecanica Fina este vanduta de catre Stat si devine societate privata 100%.

1997

Societatea este cotata la bursa Bucuresti.

Societatea este cotata la bursa Bucuresti.

1991

Intreprinderea s-a divizat in patru societati

Intreprinderea s-a divizat in patru societati comerciale independente: Diasfin, Sigmafina, Carmesin si Mecanica Fina care preia o suprafata construita de 55.000 m.p. si continua productia industriala de aparate de masura si control.

1953

Compania a fost complet restructurata

Compania a fost complet restructurata tehnologic si organizatoric pentru productia de aparate de masura si de control, devenind prima in topul intreprinderilor din tara.

1947-1948

Mecanica Fina produce instrumente medicale

Mecanica Fina produce instrumente medicale, material pentru linii telefonice, reductoare pentru tuburile de oxigen si altele.

1946

Compania trece la fabricatia masiva de piese de schimb

Compania trece la fabricatia masiva de piese de schimb pentru material rulant contribuind la repunerea in functiune a parcului de vagoane C.F.R., distruse de razboi.

1923

Mecanica Fina a fost infiintata

Mecanica Fina a fost infiintata sub numele de “Societatea de Exploatari Tehnice (S.E.T.) avand ca scop organizarea productiei de avioane.
In acesta perioada se executa mai multe prototipuri de avioane, dintre care, in anul 1930, al patrulea prototip al avionului “SET 4” de conceptie proprie, inregistreza un mare succes