Compania

Misiuni si obiective

Crearea de bogatie si valoare, care sunt in crestere si de lunga durata reinterpretand trecutul pentru a da noi forme si substanta viitorului cu respectarea deplina a durabilitatii.

Modernizarea si valorizarea patrimoniului imobiliar istoric existent pentru a-l adapta si a-l face sa raspunda permanent la standardele internationale.

Dezvoltarea si implementarea de noi proiecte si investitii la standarde functionale si estetice de inalta calitate pentru a imbunatati si diversifica portofoliul imobiliar.

Scopul este acela de a crea valoare economica pentru actionarii sai constientizand propriul rol social si propriile responsabilitati.

Istoria companiei

2022

Dobandiri de participatii noi

Decembrie 2022:

Mecanica Fina SA preia un nou pachet de actiuni la societatea Industrial Cefin SA reprezentand 50% din capitalul social total si dobandeste controlul asupra acestei societati (88,73%).

2019

Mecanica Fina SA achizitioneaza 38,70% din actiunile societatii Industrial Cefin SA

Mecanica Fina SA achizitioneaza 38,70% din actiunile societatii Industrial Cefin SA

Mecanica Fina SA achizitioneaza 38,70% din actiunile societatii Industrial Cefin SA, obiectul de activitate al societatii Industrial Cefin SA il constituie dezvoltarea promovarea imobiliara.

2015

Mecanică Fină Bucureşti intră pe piaţa principală a Bursei de la Bucureşti

Mecanică Fină Bucureşti intră pe piaţa principală a Bursei de la Bucureşti

Mecanica Fina SA este admisa la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti SA, segment Principal, categorie Standard, simbol MECE.

2009

Societatea decide inchiderea productiei industriale

Societatea decide inchiderea productiei industriale

Mecanica Fina SA a fost producator de aparate de masura si control pana in anul 2009 cand a intrerupt activitatea de productie din motive tinand de nivelul de uzura morala a tehnologiilor de fabricatie cu efect direct in rentabilitatea economica a firmei, dar si din ratiuni in legatura cu legislatia privind protectia mediului, in conditiile in care atelierele de productie erau amplasate central in Bucuresti – zona Obor.

2006

Compania intra in sectorul agricol

Compania intra in sectorul agricol

Compania intra in sectorul agricol prin constituirea SC ITAGRA SA cu sediul social in localitatea Boranesti, judetul Ialomita, obiectul principal de activitate al societatii Itagra SA il constituie cultivarea cerealelor.

2000

Mecanica Fina este vanduta de catre Stat

Mecanica Fina este vanduta de catre Stat si devine societate privata 100%.

1997

Societatea este cotata la bursa Bucuresti.

Societatea este cotata la bursa Bucuresti, sectiunea  RASDAQ.

1991

Intreprinderea s-a divizat in patru societati

Intreprinderea de Mecanica Fina a fost divizata, in anul 1991, in temeiul legii nr. 15/1990 privind reorganizarea unitatilor economice de stat ca regii autonome si societati comerciale, prin HG nr. 157 / 07.03.1991, in patru societati comerciale structurate pe profilul de fabricatie al sectiilor intreprinderii astfel: “Mecanica Fina” SA (aparate de masura si control), “Diasfin” SA (scule diamantate), “Carmesin” SA (produse din carburi metalice sinterizate) si “Fapiro” SA (pile si raspele).

1973

Intreprinderea de Mecanica Fina

Intreprinderea de Mecanica Fina

Uzina Mecanica Fina Bucuresti se reorganizeaza sub denumirea Intreprinderea de Mecanica Fina.

1962

Uzina Mecanica Fina Bucuresti

Uzina primeste denumirea de Uzina Mecanica Fina Bucuresti in anul 1962.

1953

Productie aparate de masura si de control

Productie aparate de masura si de control

Incepand cu 1953, uzina a fost restructurata tehnologic si organizatoric pentru productia de aparate de masura si de control.

1948

Societatea de Exploatari Tehnice (S.E.T.) a fost nationalizata

Societatea de Exploatari Tehnice (S.E.T.) a fost nationalizata

Societatea de Exploatari Tehnice (S.E.T.) a fost nationalizata in anul 1948 primind denumirea de «Uzina metalurgica 21 Decembrie» profilul de fabricatie fiind cel de constructii de masini agricole  si constructii metalice.

1946

Compania trece la fabricatia masiva de piese de schimb

Compania trece la fabricatia masiva de piese de schimb pentru material rulant contribuind la repunerea in functiune a parcului de vagoane C.F.R., distruse de razboi.

1930

Productie avioane

Productie avioane

Societatea si-a schimbat obiectul de activitate efectuand activitati de reparatii si constructii de avioane executand mai multe prototipuri de avioane, dintre care, in anul 1930, al patrulea prototip al avionului “SET 4” de conceptie proprie, inregistreza un mare succes.

1923

Mecanica Fina a fost infiintata

Mecanica Fina a fost infiintata

Societatea de Exploatari Tehnice (S.E.T.) s-a constituit dintr-o initiativa privata a unui grup de ingineri fiind infiintata ca societate in nume colectiv avand ca obiect de activitate intreprinderi cu caracter tehnic, industrial si comercial, prima operatiune fiind preluarea in concesiune a unor ateliere mecanice in strada Popa Lazar din Bucuresti apartinand Federalei Cooperativelor Satesti.